Візантійські монети та скарби на Західній Волині та Волинському Поліссі - Охріменко, Григорій; Локайчук, Світлана; Скляренко, Наталія (Літопис Волині, 2019)
У статті розглядаються питання, пов’язані зі знахідками візантійських монет (окремо або в скарбах) та інших артефактів припонтійського походження на землях Волині та Полісся, що дає можливість з’ясувати рівень контактів західної частини Давньої Русі з візантійським світом. Подано мапу виявлених візантійських монет, окреслено торгові шляхи того часу. З наявних даних випливає, що ці торгово-економічні зносини не були інтенсивними.