ВИНИКНЕННЯ КОРУПЦІЙНОГО СКЛАДНИКА В ПРОХОДЖЕННІ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ ПІД ЧАС КАРАНТИННИХ ОБМЕЖЕНЬ В ОРГАНАХ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ - Пінчук, Віталій (Літопис Волині, 2021)
Досліджено основні проблеми інституту державної служби в Україні та ризики виникнення корупції. Проана- лізовано стан та актуальні проблеми державної служби під час карантинних обмежень 2020 р. в Україні [11]. Розглянуто сам добір і призначення осіб на вакантні посади державної служби відповідно до Поряд- ку здійснюється у виняткових випадках, пов’язаних із необхідністю виконання завдань і функцій держав- них органів на період дії карантину. Такі випадки мають бути обґрунтованими. Таким чином, посади необхідні для безперебійного функціонування державного органу (наприклад, керівники державних органів та їхні заступники, керівники самостійних структурних підрозділів та їхні заступники, а також посади відповідних спеціалістів, які вводяться у разі недоцільності утворення в державних органах окремих струк- турних підрозділів, для виконання окремих функцій). Відповідальність за прийняте рішення покладається на суб’єкта призначення або керівника державної служби в державному органі. Окрім того зазначаємо, що сфера дії Порядку з урахуванням вимог абзацу п’ятого пункту 8 розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» поширюється на вакантні посади державної служби незалежно від того, чи оголошувався на них конкурс до набрання чинності цим Законом [12].