Репресивні й люстраційні практики щодо єврейських керівних еліт Центрально- Східної Європи: 1948 - 1953 рр. - Шваб, Леся (Літопис Волині, 2016)
У статті йдеться про антисемітські чистки в комуністичних партіях країн Центрально-Східної Європи після низки державних переворотів 1948 р. і боротьби з тітоїзмом, які вчинили місцеві комуністичні еліти й військові радники Кремля. Наголошено на відмінностях у практиках чисток у країнах, приміром у Чехосло- ваччині та Польщі, пов’язаних із брутальною боротьбою за владу серед амбіційних і небезпечних осіб, спонуканих сталінським інтриганством.