Збереження сакральних пам’яток Київським товариством охорони пам’яток старовини і мистецтва на Правобережній Україні (1910–1919 рр.) - Качковська, Леся (Літопис Волині, 2017)
Стаття розкриває проблемні аспекти пам’яткознавчої діяльності Київського товариства охорони пам’яток старовини і мистецтва КТОПСІМ, пов’язані з вивченням і збереженням церковної культурної спадщини Києва. Звернена увага на заходи Товариства щодо організації власного музею відповідного профілю.