Теоретичний конструкт історичної пам’яті: дефініції й сучасний зміст - Стрільчук, Людмила (Літопис Волині, 2016)
У статті розглянуто версії тлумачення історичної пам’яті та її роль у становленні сучасних національних суспільств країн Центрально-Східної Європи в пострадянський період. Проаналізовано відмінності між національною, соціальною, історичною пам’яттю; схарактеризовано особливості колективної й індивідуальної пам’яті та здатність певних обставин впливати на зміну історичних стереотипів.