Специфіка жіночих іменувань у православних церковних документах Волині XIX ст. - Садова, Лариса (Літопис Волині, 2016)
У статті проаналізовано словотвірну структуру жіночих прізвищевих назв на Волині XIX ст.; виокремлено лінгвальні особливості формування спадкових антропонімів; показано вплив позамовних чинників на виникнення прізвищ. Словотвірна будова жіночих прізвищ Волині XIX ст. відображає загальні тенденції української антропонімної системи й регіональні особливості антропонімів, зумовлені специфікою розвитку діалектів, іншомовними впливами, історичними, культурними, побутовими особливостями регіону.