Інтелектуальна еліта Волині (до початку ХХ ст.) - Бондаренко, Геннадій (Літопис Волині, 2017)
Стаття про формування інтелектуальної еліти Волино-Полісьького краю у різні часи до початку ХХ ст. Розповідається про різні соціальні верстви населення,які були причетні до творення еліти іу тому числі серед різних національних меншин та під час панування Речі Посполитої і Російської імперії. Згадується ряд імен, які складали інтелектуальний потенціал краю, особливо серед інтелігенції управлінської, політичної, мистецької, духовенства, серед польської шляхти і російського дворянства.