Пам’ятати не можна забути. Волинські події через свідчення очевидців - Каліщук, Оксана (Літопис Волині, 2019)
У статті зроблена спроба представити трагічні події українсько-польського протистояння у роки Другої світової війни через спогади очевидців. Через свідчення українців і поляків показано спільне і відмінне у баченні дражливих сторінок спільного минулого. Робиться висновок,що саме мемуари роблять події, віддалені більш, ніж на 75 років зрозумілішими нашим сучасникам.