Капеланство армії УНР - Кравець, Анатолій (Літопис Волині, 2017)
У статті розглянуто створення у ході напруженої збройної боротьби Армії УНР, інституту військових капеланів, який відіграв важливу роль у підтримці високого морально-бойового духу військових, згадано забуте і маловідоме ім'я що пов’язано з нашим містом Луцьком П. Пащевського.Згадуємо душпастиря Армії УНР ще й тому, що питання військових священиків в українських Збройних силах сьогодні не вирішене, але наявність капеланів у військових структурах є актуальною в наш час.