Еволюція аграрного виробництва на Волині в епоху міді та бронзи - Шабала, Ярослав (Літопис Волині, 2017)
У статті аналізуються ключові напрями та тенденції розвитку аграрного виробництва на Волині в епоху міді та бронзи. Головна увага приділяється характеристиці господарства стародавнього населення краю на основі аналізу археологічних культур окресленого періоду: трипільської, лендельської, волино- люблінської, лійчастого посуду та інших. Простежується еволюція землеробських знарядь та способів обробітку грунту, особливості розвитку тваринницької галузі, зміни у сфері суспільних відносин.