Питання реституції в польсько-українських відносинах 90-х років ХХ століття (на прикладі архіву товариства «Просвіта») - Нінічук, Андрій (Літопис Волині, 2018)
У статті аналізується становлення польсько-українських міждержавних взаємини у справах реституції культурних цінностей, досліджується формування їх законодавчо-правової бази. Вивчаються факти, пов’язані із реституцією в Україну архіву товариства «Просвіта» та роль польського президента Леха Валенси у цьому процесі.