Волинський край у мемуарних працях учасників Української революції 1917–1921 рр. - Дем’янюк, Олександр (Літопис Волині, 2017)
У статті проаналізовано головні праці мемуарного характеру, в яких безпосередні учасники доби національно-визвольних змагань 1917–1921 рр. наводять відомості про перебіг державотворчих і військово-політичних подій на території Волинської губернії й прилеглих до неї територій в період Української революції. Опрацьовано мемуари, в яких автори висловили як своє бачення окремих подій в добу Української Центральної Ради, Гетьманату П. Скоропадського, Директорії УНР, так і спогади з власними оцінками загальнонаціональних державотворчих процесів. Поза межами дослідження залишилися мемуари державних, політичних і військових діячів іноземних держав.