Волинознавчі праці учасників музейного будівництва Волинської губернії - Кушпетюк, Олена (Літопис Волині, 2017)
У статті зроблено спробу проаналізувати діяльність працівників музейних закладів Волинської губернії кінця ХІХ – початку ХХ століть щодо висвітлення історії краю на основі зібраних і збережених ними музейних збірок. Зазначено, що публікації таких досліджень давали змогу музейним закладам широко заявити про себе і свою діяльність, сприяли пробудженню зацікавленості волинськими історією та пам’ятками та зростанню потягу до вивчення їх минувшини, активізації історико-краєзнавчих досліджень загалом.